Abonnementsartikel

Høstmarked med ”Smag på Viborgegnen” afholdes traditionen tro i de naturskønne områder i Hjarbæk.

Søndag den 4. august 2013 bydes på dufte-, smags- og naturoplevelser på Viborgegnen. Det sker når foreningen ”Smag på Viborg-egnen” holder høstmarked i naturskønne omgivelser i Hjarbæk, hvor der bydes på smagsprøver på egnens fødevarer.

Ud over smagsprøver og gode tilbud omfatter programmet indblik i, hvad der findes under overfladen i Hjarbæk Fjord - Limfjordmuseet kommer på besøg og giver viden om livet i vandet. Der vil også være mulighed for at overvære kogning af muslinger og få en muslinge- smagsprøve. Derudover bydes der på sejlture i de gamle sjægter, som tidligere brugtes til fiskeri på Limfjorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet med foreningen Smag på VIBORGegnen er at sætte Viborg-egnen på det kulinariske danmarkskort og skabe nemmere adgang for den almindelige forbruger til de lokale fødevareprodukter.

Foreningen startede i 2008 i regi af VIBORGegnens Erhvervsråd. I dag har foreningen 27 aktive medlemsvirksomheder og er et eksempel på, hvordan netværk og fælles markedsføring kan føre til effektiv erhvervsudvikling af små og mellemstore virksomheder i landdistrikter og samtidig sætte fokus på områdets kvalitetsfødevarer.