Abonnementsartikel

Karmark International har de seneste to år hentet flere priser for sine kartoffelsorter

Når der den 1. august holdes Store Kartoffeldag ved Ytteborg i Ikast, står Karmark International klar til at vise de sorter, firmaet har høstet stor anerkendelse for de seneste år.

Karmark har siden 2010 vundet fire priser. Sidste år vandt kartoflen Belana fra Karmark prisen som årets danske kartoffel, og Karmarks Elfe tog den mest prestigefyldte pris af alle på det engelske marked med the Q-award for årets fødevare. Senest har Venezia i år får en sølvmedalje ved The Grocer-award, og verdens næststørste supermarkedskæde Tesco har lanceret en mærkevarekartoffel – med en af Karmarks sorter i posen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet har 54 af sine godt 80 sorter på forsøgsmarkerne

- Der er mange faktorer fra mark til forbruger, som er afgørende for, om man får succes. Vi har taget udgangspunkt i det, forbrugerne ønsker og derefter arbejdet os frem til et produkt, der virkelig efterspørges, siger Peer Bahl, stiftende partner i Karmark.

Karmark International i Esbjerg har godt 85 monopolkartoffelsorter på markeder i Norden og Storbritannien og har siden 2006 etableret sig som en af de store leverandører på det britiske marked.

Karmark blev stiftet i 2002 og er i dag delvist ejet af den globale koncern Europlant GmbH.