Den japanske traktorproducent Iseki foretager nu "et tigerspring" i Norden og går fra 50 til 102 hestekræfter med introduktionen af kompakttraktoren Iseki TJA, der lanceres på Have & Landskab i Slagelse.

Henrik Svennild fra den danske importør HCP Nordic mener, at traktoren kan bevise sit værd i landbruget, men regner med at sælge den første maskine til parksektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores HCP Park Topline forhandlere er i tæt kontakt med kommuner, industrier, golfbaner, anlægsgartnere og andre grønne entreprenører, som de servicerer dagligt, og flere kunder har allerede vist interesse for den store Iseki, som supplement til de mindre modeller, de allerede kører med, fortæller Henrik Svennild.

4.100 kg på bagliften

Han oplyser, at Iseki TJA fås i tre modeller: 8080, 8090 og 8100. Hestekræfterne leveres af en 3-cylindret SISU-dieselmotor med Common Rail teknologi og elektronisk motorstyring.

Traktoren har to DV hydraulikventiler med joystick-betjening, en pumpekapacitet på 66 l/min samt en løfteevne på op til 4.100 kg i bagliften og som en ekstra feature 1.800 kg i frontliften.

Det gør den i stand til at løse langt de fleste opgaver i den grønne sektor, uanset om den skal trække de helt store græsklippere, deltage i krævende anlægsarbejder eller rydde sne, lover Henrik Svennild.

32 kg pr. hk

Han hæfter sig også ved, at Iseki TJA er forsynet med en rummelig kabine, hvor der er tænkt på førerens komfort og produktivitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye japaner har en totalbredde på cirka 190 cm og en egenvægt på 3.300 kg, hvilket betyder, at den har 32 kg pr. hestekræft.

- Vægt/hk-forholdet er ofte en overset faktor, når der indkøbes traktor, men jeg er overbevist om, at når vores kunder får tænkt over fordelene ved en let traktor til mange af opgaverne i den grønne sektor, så bliver det en fordel for TJA, siger Henrik Svennild.