Abonnementsartikel

Tyrkiske ArmaTrac er blevet godt modtaget i Storbritannien.

Selv om der er rigeligt med mærker på markedet i forvejen, vil en god, prisbillig og enkel traktor altid have en vis berettigelse. Det mener man hos blandt andet det britiske nyhedssite Farmers Guardian efter at have kigget nærmere på de tyrkiske ArmaTrac traktorer. Mærket er på vej ind på det britiske marked.

ArmaTracs modelprogram består af mere end et halvt hundrede modeller med en spændvidde fra 50 til 110 hestekræfter. Mærket er ret ungt, da virksomheden kun har fremstillet traktorer siden 2006 - men alligevel har mærket på det tyrkiske hjemmemarked opnået en markedsandel på 12 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ArmaTrac producerer omkring 6.000 traktorer om året. De største eksportmarkeder er indtil videre Nordafrika og Østeuropa.

ArmaTracs aktuelle planer er at få kontrakt med seks britiske forhandlere inden for det næste år og yderligere seks året efter. Hos ArmaTrac mener man at kunne få fat i kunder, som måske ellers ville vælge en mindre McCormick, Case IH, New Holland eller Zetor. Motorerne i ArmaTrac traktorerne er Stage IIIA Perkins-motorer, men de skal opgraderes til næste trin, før fremtiden i Storbritannien er sikret.