Abonnementsartikel

Efter mange år med samme betingelser for serviceydelser i forbindelse med høsten justerer DLG nu priserne. Landmænd, der er i stand til at levere korn af god kvalitet, bliver fremover præmieret med lavere rensetakster.

- Fremover får vores kunder billigere priser for at få renset korn og raps. Korn leveret med urenheder under 0,3 % vil fremover ikke blive påregnet rensegebyr, og rensetaksten for korn med op til 0,5 % urenheder bliver reduceret med 0,85 kr. pr. 100 kg. Vi vil gerne præmiere de kunder, der leverer varer af god kvalitet til vores afdelinger, siger direktør for Afgrøder i DLG, Claudio Pelsen.

DLG har de seneste fem år holdt taksterne for tørring på et uforandret niveau. I samme periode er priserne på energi og afgifter samlet set steget med over 30 pct. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selv om der sker en løbede effektivisering af tørringsanlæggene i DLG, har det ikke været nok til at neutralisere de prisstigninger, der har været på energi, hvorfor vi desværre må hæve tørringstaksterne med ca. 10 pct. for at få balance imellem indtægter og udgifter, siger direktør for DLG Supply, Vagn Hundebøll.