Abonnementsartikel

RMH har lyttet til kritiske røster om faren for at ødelægge fodermidlernes struktur ved hårdhændet brug af læssehovederne i de selvkørende fuldfoderblandere og har udviklet et nyt læssekoncept, der er langt mere skånsomt ved foderet.

RMH Fiber Protection er navnet på RMH's nye læssearm på de selvkørende fuldfoderblandere fra firmaet. Ifølge forhandleren består konceptet af et nyudviklet læssehoved, der lynhurtigt skærer ensilagen fri fra stakken og flytter det mod læssehovedets midte, hvor et nyt og bredere bånd endnu hurtigere flytter foderet op i blandekarret. Det nye system anvendes allerede hos tre jyske mælkeproducenter, hvor erfaringerne har været positive, meddeler RMH.

- Vi har kørt med vores nye RMH Mixellium i et års tid nu. Den læsser lynhurtigt, producerer luftigt og lækkert fuldfoder, så køerne er rent faktisk steget i ydelse - og så bruger vi langt mindre tid og diesel end tidligere, når vi fodrer. Det fortæller Niels French Viderupgaard A/S ved Nibe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RMH er nemlig gået over til de dieseløkonomiske DEUTZ-motorer,  og det nye læssesystem presser ikke motoren, når der læsses - 1700 rpm er fuldt ud tilstrækkeligt, forsikrer RMH.