Abonnementsartikel

På Toftegaard går Søren Platz så meget op i mavesundheden hos sine dyr, at han optimerer foderblandingerne efter det.

Tilbage i 2009 var det ikke ligefrem mavesundheden, der var kendetegnet for Søren Platzs besætning på Toftegaard ved Gesten.

Det er det til gengæld i den grad i dag, hvor de polte, der laves i besætningen, er efterspurgt i Tyskland, som "Poltene fra Gesten".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det primært på grund af deres stærke og velfungerende motorer, som Søren Platz kalder deres maver.

Den primære årsag til den høje mavesundhed hos dyrene tilegner Søren Platz iblandingen af fermenteret rapsprotein fra European Protein, som er et datterselskab af Fermentation experts.

Det er formentlig de færreste svineproducenter, der går så meget op i mavesundheden hos deres dyr, at de ligefrem optimerer deres blandinger efter det. Men det er ikke desto mindre tilfældet på Toftegaard.

- Flere gange om året sender vi maver ind til USK undersøgelser, og det er de resultater, vi optimerer vores blandinger efter. Det har resulteret i, at vi aldrig finder maver med et indeks, der ligger over to, fortæller Søren Platz.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 5. juli. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.