Abonnementsartikel

Kongskilde Industries A/S har udvidet produktprogrammet og kan nu tilbyde trådløs overvågning af alle typer lagre.

Kongskilde Industries A/S har netop føjet endnu et avanceret element til produktprogrammet inden for trådløs sensorovervågning, nemlig SensSeed, der nu er videreudviklet i samarbejde med innovationsvirksomheden Webstech.

Det trådløse sensorsystem SensSeed har siden efteråret 2011 været markedsført til landbruget i Danmark og Europa, og det er blandt andet på baggrund af erfaringer herfra, at Webstech sammen med Kongskilde har videreudviklet systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet er fire nye produkter som supplement til de kendte sensorbolde, nemlig spyd med to sensorer og en længde på to meter til brug i planlagre, en omrørersnegl med to indbyggede sensorer til brug i stålsiloer med omrørersystem, et kabel i tre længder med tre sensorer til brug i planlagre og siloer uden omrørersystem samt endelig automatisk styring af tørreprocessen til såvel nye som bestående anlæg.

Alle sensorer måler temperatur og relativ luftfugtighed, og resultaterne vises på kundens PC eller smartphone. Derudover er sensorernes batterier blevet udskiftet til en ny type med den dobbelte levetid, ligesom selve opsætningen af den medfølgende basestation samt montagen af sensorerne er gjort mere brugervenlig.

- Med nyheden vil vi kunne tilbyde trådløs overvågning til alle typer lagre, siger salgsdirektør Thomas Kylling fra Kongskilde.

Forsømmes af mange

Anlægget giver fuld dokumentation og sporbarhed af afgrøderne, som ifølge Thomas Kylling er vigtige features på længere sigt, idet kravene til fødevareleverandører konstant skærpes fra industrien og ikke mindst forbrugerne.

- Processen med at få nedtørret kornet umiddelbart efter høst forsømmes desværre af de fleste landmænd af tids- og prioriteringsmæssige årsager, siger Thomas Kylling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en SensSeed løsning skal anlægget blot tilkobles, hvorefter anlægget automatisk tænder og slukker for blæser og varmekilde, når det er påkrævet. Herved nedtørres kornet hurtigt, men uden at det overtørres. Den automatiserede tørringsproces er med til at sikre kvaliteten i den høstede afgrøde, og samtidig spares energi.

SensSeed forhandles i Danmark gennem DLG, TNM IT og Kongskilde.