Abonnementsartikel

Hos LandboUngdom følger man spændt med i forhandlingen om EU’s landbrugsreform, der i disse dage er ved at komme på plads

- Vi har selvfølgelig fuld fokus på, hvad de finder ud af i forhold til at lave en støtteordning for unge landmænd. Indtil nu ser det ud til, at det vil lykkes at få vedtaget en obligatorisk støtteordning til unge landmænd under 40 år. Denne ordning skal støtte med op til to procent af den direkte støtte. Vi mener, at denne støtte vil være med til at bidrage positivt til den samlede økonomi for en nyetableret ung landmand, så vi er indtil nu godt tilfredse, siger næstformand i LandboUngdom Maria Jeppesen.

Gennemsnitslandmanden er 60 år gammel

Det europæiske råd for unge landmænd, kaldet CEJA, har det seneste år skabt stor fokus på generationsskifte i europæisk- og dansk landbrug. I dag er gennemsnitsalderen på landmænd i EU 60 år. Derfor er støtte til unge landmænd et vigtig punkt på CEJA’s dagsorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forhandlingerne er stadig ikke afsluttet, men vi glæder os til at høre de endelige aftaler. Vi er I LandboUngdom meget glade for, at ministrene bakker de unge landmænd op med en obligatorisk støtteordning. Vi vil dog stadig fremadrettet arbejde for en national ordning, der skal være med til at sætte skub i generationsskiftet i dansk landbrug, for efter at regeringen fjernede YJ-låneordningen er det bestemt blevet sværere for unge landmænd at etablere sig i Danmark, siger Maria Jeppesen.