Det formentlig hidtil tungeste dyr, der har endt sine dage hos Danish Crown, blev i sidste uge slagtet på selskabets slagteri i Aalborg. Tyren var af racen Simmentaler og vejede 1700 før slagtning og 995 kg bagefter. Og den havde følgeskab af en næsten lige så stor kleppert, skriver Danish Crown.

- Det er sjældent, vi får så store tyre ind, men tirsdag havde vi faktisk to kæmpetyre samme dag. Den anden tyr vejede omkring 1.600 kg før slagtning og endte med en slagtevægt på 898 kg, siger slagtemester Morten Poulsen fra Danish Crown i Aalborg. Han stod selv for aflivningen af tyrene og havde to kolleger til at slagte og opskære dyrene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi får så store dyr ind, er vi nødt til at tage vores nødslagteri i brug, for de er så tunge, at vi ellers risikerer nedbrud på kæderne i det rigtige slagteri, siger Morten Poulsen.

Simmentaler-racen er blandt de mest udbredte kvæg-racer på kloden. I Danmark vejer udvoksede køer 900-1.000 kg og udvoksede tyre 1.400-1.500 kg. Selvom der normalt er tale om store dyr, var de to tyre altså størrelse XL for racen. Kødet fra de store tyre bliver typisk brugt til farsvarer.