Abonnementsartikel

Fiat Industrial og CNH Global er nået frem til det virksomhedsnavn, som vil være resultatet af fusionen, nemlig CNH Industrial.

Et enkelt ord fra den ene koncernbetegnelse. Og en lille del af den anden. Vanskeligere behøver det ikke at være, når to store koncerner fusionerer til én, og et nyt navn skal findes. Det betyder, at Fiat Industrial og CNH Global såmænd bliver til CNH Industrial.

Hvis fusionen godkendes af Fiat Industrial's og CNH's aktionærer i forhold til de nødvendige stemmer, vil Fiat Industrial og CNH blive fusioneret under det nye navn. CNH Industrial's aktier vil efterfølgende blive børsnoteret på New York Stock Exchange, og kort tid efter, at fusionen er blevet afsluttet, vil de også blive børsnoteret på Mercato Telematico Azionario, som administreres af den Italienske Børs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fiat Industrial, som ejer 87 procent af aktierne i CNH, har accepteret at stemme ved CNH's aktionærmøde til fordel for fusionen, så de to virksomheder kan smelte sammen i løbet af tredje kvartal i år.

Det er ikke ligefrem bolchebutikker, der fusionerer her. Fiat Industrial er ensbetydende med Iveco lastvogne, busser og andre erhvervskøretøjer samt en bred og stor produktion af motorer og transmissioner, ligesom CNH Global rummer New Holland og Case IH.