Abonnementsartikel

Mette Gjerskov roser endnu en gang sine borgerlige forgængere for at have fundet på randzonerne, for hun mener, at ingen andre initiativer giver mere natur for de samme penge.

Fødevareminister Mette Gjerskov brugte også sin tale i forbindelsen med åbningen af Roskilde Dyrskue til endnu en gang at fremhæve, at det jo var hendes forgængere i den borgerlige regering, der havde opfundet randzonerne.

- Det var et godt initiativ - ja den ros vil jeg såmænd gerne give den tidligere regering, sagde hun.

Ifølge Mette Gjerskov skaber randzoner mere natur, reducere kvælstofudledningen og de skadelige effekter af sprøjtegift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og når det hele er faldet på plads, kan vi kompensere landbruget med penge fra EU, lovede hun.

Mette Gjerskov gik så langt, at hun hævdede, at ingen andre virkemidler kan give den samme natur- og miljøeffekt, uden at det vil koste landmændene mange flere penge.

- Så nu synes jeg at vi har hørt nok om den sag. Og jeg synes, landbruget skal spørge sig selv, om vi skal bruge det næste års tid på at diskutere randzoner. Eller skal vi komme videre med i fællesskab, at udvikle landbruget og fødevareproduktionen, spurgte hun og tilføjede, at hun håber, landbruget vælger at komme videre i fællesskab.