Abonnementsartikel

Holbæk Maskincenters afdeling i Kjulerup, HMC-Maskiner flytter til ejendommen på Kirkebjkergvej i Sorø, som Bay Christensen A/S opførte i 2008.

Bay Christensen A/S sælger sin ejendom på Kirkebjergvej i Sorø til Holbæk Maskin Center A/S og HMC-Maskiner A/S. Overtagelsen er pr. 1. december 2013.

Ejendommen blev bygget i 2008 af Bay Christensen A/S og har de seneste tre år været udlejet til Helms & Mertz A/S, som fraflytter ejendommen den 1. oktober, når deres eget byggeri i Ringsted står færdig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herefter flyter HMC-Maskiner A/S fra Kjulerup ved Ringsted til ejendommen i Sorø, hvor der indrettes udstilling, værksted, lager og butik på tilsammen 2.800 kvadratmeter. Planen er, at indflytningen i de nye bygninger skal foregå den 1. december, og herefter holdes der lukket i to uger for at få det hele på plads.

Funktionerne i det nye HMC-Maskincenter bliver de samme som i den afdeling i Kjulerup, derfraflyttes.

Ifølge maskinhandler Kjeld Ilsøe, Holbæk Maskincenter A/S, er der flere fordele ved at flytte Kjulerup-afdelingen til Sorø.

Han fremhæver, at ejendommen er moderne og beliggende på en 20.000 kvadratmeter stor grund og desuden centralt placeret i forretningens forhandlerdistrikt i det vestsjællandske.

Desuden er der gode og moderne faciliteter for både personale og kunder, og bygningerne er meget velegnede til at rumme store, moderne landbrugsmaskiner. Hele indretningen og alle installationer lever også op til formelle lovkrav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinhandler Carl Bay Christensen, Bay Christensen A/S, har ikke noget problem med at sælge ejendommen til en anden maskinforhandler.

Han peger på, at han enten skulle videreudleje eller sælge ejendommen, når Helms og Mertz fraflytter den. Og samtidig er de to maskinforretninger kun i begrænset omfang konkurrenter.

- Vores forretning henvender sig 80 procent til entreprenører, så vi supplerer nærmere hinanden, siger han og bakkes op af maskinhandlerne fra Holbæk Maskincenter.

Alle fremhæver, at der generelt er et godt kollegialt forhold mellem maskinhandlere nu om dage.

Vi er nogle gange afhængige af at hjælpe hinanden, siger maskinhandler Jesper I. Justesen.