Abonnementsartikel

Bidstrup Skovene på Midtsjælland har fået nye beboere, som skal hjælpe med at skabe større artsdiversitet.

Naturstyrelsen kan på sin hjemmeside fortælle, at man har sat 15 køer ud i et tyve fodboldbaner stort område, hvor der vokser store bøgetræer og stride ørnebregner. Her det meningen, at køerne skal gumle sig gennem buske, bregner og spirende træer, så den mørke bøgeskov med tiden vil ændres til en åben og lys græsningsskov. De skal så at sige spise sig til en ny og mere varieret naturtype.

- I dag lever der kun få forskellige dyr og planter, fordi bøgetræerne står tæt og lukker alt lys ude. Men køerne vil med deres appetit på bark og friske skud og deres trampen omkring få skoven åbnet op, så der kommer lys og varme til skovbunden. Og det vil tiltrække mange flere planter og insekter, så skoven med tiden kommer til at emme af liv, siger Thyge B. Pedersen, Skov- og landskabsingeniørstuderende i Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturstyrelsen har dog hjulpet processen lidt på vej ved at fælde og knække træer, mens andre træer har fået skåret barken af i en cirkel, så de med tiden vil gå ud. De udgåede træer er endnu et bidrag til varieret natur, da de bliver levested for svampe, insekter og fugle.