Abonnementsartikel

Maskinservice-virksomheder kan nu søge om at få lov til at foretage sprøjtesyn for Miljøstyrelsen.

For at undgå fejl på sprøjteudstyr skal alle sprøjter, der bruges i landbrug, gartnerier, frugtplantager og golfklubber, fremover synes af en godkendt synsvirksomhed hvert tredje år.

Virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at foretage sprøjtesyn, kan søge inden 20. juni 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil er der kun foretaget stikprøvekontrol af få sprøjter, men for at sikre miljøet bedre mod spild, overforbrug eller forkert brug af sprøjtemidler, skal alt sprøjteudstyr fremadrettet synes af en godkendt synsvirksomhed hvert tredje år - efter samme princip, som vi kender fra biler. Dog er der her tale om et mere omfattende syn.

Rullende og stationære synsvirksomheder

En vigtig brik i indførelsen af det nye system for syn af sprøjter er de virksomheder, der skal stå for de obligatoriske syn. Derfor inviterer Miljøstyrelsen nu virksomheder med interesse for området til at ansøge om at blive godkendt til at syne sprøjter.

- Vi håber på at modtage mange ansøgninger, så vi kan sikre, at der er synsvirksomheder nok til at dække alle dele af landet. Vores forventning er, at der vil blive tale om både ’rullende’ synsvirksomheder, der kører ud til landmanden og syner på stedet, og om virksomheder med et stationært værksted, hvor landmanden kan komme med sin sprøjte for at få den synet, forklarer specialkonsulent i Miljøstyrelsen Anita Fjelsted.

Både større virksomheder og enkeltmandsvirksomheder er velkomne i ansøgningsrunden. Miljøstyrelsen forventer, at de første syn kan gennemføres i slutningen af 2013.

Find ansøgningsskema og mere information her.