Abonnementsartikel

Köckerling Master er et multitalent, der kan bruges til flere opgaver i marken.

Der er flere gode grunde til, at et af de nye jordbearbejdningsredskaber fra Köckerling hedder Master til efternavn. Masteren, der nu er aktuel i Danmark, er nemlig et dygtigt multitalent, der er i stand til at klare flere opgaver alt efter behovet - og så er den stor.

- Masteren er beregnet til Strip Till, men kan også bruges til reduceret jordbearbejdning. Ideen med Köckerling Master er, at man kan bruge den til flere forskellige opgaver for eksempel til såning af korn i kombination med en Köckerling såskinne, såning af roer og majs, eller man kan nøjes med at bruge selve harven, forklarer Mikael Nielsen fra Köckerling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masteren er derfor opbygget med forskellige redskaber. Nemlig Boxer, som er to såtanke med hver 1.450 liter til udsæd eller/og gødning, og som er monteret i liften på traktoren. Dertil den trebullede Master-harve med dobbelt STS-valse og hydraulisk dybderegulering, som kan arbejde ned til 30 centimeter. Der er mulighed for at ændre tandafstanden til 30 centimeter, som bruges til korn eller rapssåning, 45 centimeter til roer eller 75 centimeter til majs.

- Når man skal så på 45 centimeter rækkeafstand, kan de yderste STS-valseringe afmonteres i hver side, så man opnår en arbejdsbredde på 5,4 meter, siger Mikael Nielsen.

Bagerst på Masteren er der monteret en tre-punkts lift, hvor man kan montere en såskinne fra Köckerling eller en enkornssåmaskine (majs eller roesåmaskine). Liftarmene kan sideforskydes, så man ved rapssåning kan så på begge sider af den løsnede rille - rækkeafstand på 15 centimeter - eller lige over den løsnede rille - rækkeafstand på 30 centimeter.