Abonnementsartikel

Der er ikke penge nok i naturfonden på 300 millioner til at finansiere den samlede danske naturindsats, siger fødevareministeren, som sår tvivl om, hvorvidt landmænd kan få fuld erstatning for deres jord.

Ikke alle landmænd kan forvvente at få fuld erstatning for den jord, der skal laves om til natur. Det gjorde fødevareminister Mette Gjerskov klart på et møde om Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger i Aarhus torsdag.

Her var vicedirektør Poul Erik Jørgensen fra Nykredit i gang med at svare på spørgsmål fra de mange fremmødte landbrugs- og miljøinteressenter, da fødevareministeren måtte rette ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du er ved at forære hele den danske statskasse væk, sagde Mette Gjerskov med et smil til Poul Erik Jørgensen, da han fortalte, at landmænd kunne regne med at få fuld erstatning for deres jord, som skal udtages til natur.

- Vi må hellere gøre klart, at de 300 millioner, der ligger i Naturfonden, er ikke nok til at finansiere hele den danske naturindsats. Vi er nødt til i fællesskab at finde andre finansieringskilder, og det er helt sikkert, at i forbindelsen med naturindsatsen vil nogle landmænd blive vindere, og nogle vil blive tabere. Vi har ikke ét landbrug, men mange landmænd. Og det er helt sikkert, at naturindsatsen kommer til at ske på bekostning af nogle af dem, lød det ærligt fra ministeren.