Maskinerne kommer fra Japan, Frankrig, USA og Tyskland. Hovedkvarteret ligger i Jylland.

Men Scantruck satser på at være lokale på Sjælland, når maskinfirmaet åbner sit nye salgs- og servicecenter midt på Sjælland. Fredag den 24. maj holder Scantruck indflytterfest på Kærup Parkvej i Ringsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med 2000 kvadratmeter under tag får vi mulighed for at præsentere masser af nye maskiner. Samtidig vil der altid være mange brugte maskiner at se på, siger Scantrucks salgschef, Henrik Kirketerp-Møller og fortsætter:

- Vi får et servicecenter, hvor vi kan klargøre både nye og brugte maskiner til det sjællandske marked. Vi har virkelig en ambition om, at Scantruck i Ringsted skal være et sted, hvor vore sjællandske kunder føler sig hjemme.

Fra Karlslunde til Ringsted

Det nye center i Ringsted afløser Scantrucks hidtidige mere anonyme placering i Karlslunde, hvor firmaet har boet under tag med søsterfirmaet NC Nielsen. Her har hovedmærket til industrien og landbruget, Manitou, haft det udmærket, fordi hovedparten af opgaverne med teleskoplæsserne klares af montørerne i Scantrucks store flåde af servicevogne.

- Men entreprenørmaskinerne har ikke haft det optimalt i Karlslunde. Det får de nu i Ringsted. Entreprenørerne ønsker nærhed til deres maskiner. Det er vigtigt for dem at kunne kigge ind og holde tæt kontakt til værkstedet, forklarer Henrik Kirketerp-Møller.

Scantruck-salgschefen er fuldt bevidst om, at beliggenheden på netop Kærup Parkvej tæt op ad Vestmotorvejen giver den voldsomst tænkelige konkurrence på entreprenørfronten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Synergi med konkurrenterne

- I forvejen har både JCB og Hydrema sjællandske afdelinger på Kærup Parkvej, og flere mærker kommer måske til senere. Det har vi det fint med, siger Henrik Kirketerp-Møller.

- Jeg tror, at den store koncentration af nogle af de mest markante maskinmærker vil give en synergieffekt til glæde for alle. Og da ikke mindst kunderne, som får et kæmpe udvalg af entreprenørmaskiner på den samme vej.

Mens faciliteterne er tindrende nye, er mandskabet både i salgsafdelingen og på værkstedet yderst erfarne folk. Scantruck i Ringsted åbner med et stærkt team på i første omgang 21 medarbejdere. Staben fra Karlslunde rykker med til Ringsted, og tillige er der ansat en række nye Scantruck-folk, som er rekrutteret fra maskinbranchen.

Åbent hus

Nybyggeriet i Ringsted består af et stort udstillingslokale med plads til maskiner fra både Komatsu, Manitou, Atlas og Mustang, et stort og topmoderne værksted med traverskran, vaskehal, kontorer, mødelokaler og mandskabsfaciliteter. 

Scantruck præsenterer hele herligheden ved åbent hus-arrangementet fredag den 24. maj fra klokken 10 til 20. Her følger så en god tradition med fra det jyske hovedkvarter i Skive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Foruden en masse for øjnene i form af både det nye salgs- og servicecenter og alle maskinerne, skal der naturligvis også være noget til ganen, fortæller salgschef Henrik Kirketerp-Møller.