Abonnementsartikel

Der tegner til at komme en del heste og kreaturer igen i år på Fjerritslev Dyrskue, som godt nok er et af de mindre, men kvaliteten af dyrene er høj.

Hellere kvalitet end kvantitet, kunne mottoet for Fjerritslev Dyrskue godt have lydt. Det nordjyske skue er i hvert fald et af landets mindre, når det kommer til antallet af dyr, men til gengæld er det nogle gode eksemplarer, der vises frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom Fjerritslev Dyrskue er et af de mindre dyrskuer i Danmark, så skal man ikke tage fejl af, at standarden blandt de udstillede dyr traditionelt set er utrolig høj, så det er bestemt også forventningen i år, fortæller LandboNord, som står bag skuet.

Mange byboere

Dyrskuet, der bliver afholdt midt i Fjerritslev by, trækker mange byboer til i løbet af dyrskuedagen, som i år er den 25. maj.

Det glæder arrangørerne, da dyrskuet ud over at være landbrugsfagligt også lægger vægt på at præsentere dansk landbrug for befolkningen. For eksempel vil der være smagsprøver fra Tican og den lokale gårdbutik Brøndum Nørgaard, så dyrskuets besøgende kan få smagen af dansk landbrug.

Ligesom de senere år er det igen borgmester Mogens Gade, der åbner dyrskuet med sin åbningstale klokken 9.00. Også LandboNords formand Niels Vestergaard Salling vil holde tale til dyrskuets besøgende - denne tale finder sted klokken 12.45.

Allerede dagen inden dørene går op til Fjerritslev Dyrskue, bliver der livlig aktivitet i Fjerritslev by. Dyrskuet skydes nemlig i gang med forprang foran Brugsen, fredag den 24. maj klokken 13-15. Her kan man komme helt tæt på et af de dyr, der dagen efter bliver udstillet på dyrskuet.