Når Roskilde Dyrskue for 44. gang lukker portene op den 7.-9. juni, er det med økologi som hovedtema. Den store økologi-camp byder på noget for både den professionelle landmand og for børnefamilierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er en lang række omlægningsaktiviteter for landmænd og storkøkkener. Skuet opfordrer til at tage kollegerne under armen og få svar på alle de spørgsmål, der måtte være, hvis man ønsker at overgå til økologi.

Der bliver sørget for skræddersyede oplæg til de enkelte gæster. Man kan få del i et stort netværk og få en masse viden om, hvad det vil sige at arbejde med økologi. Og hvis man ønsker at arbejde videre med en mulig omlægning, tilbyder dyrskuet omlægningsassistance.

Når man har været igennem programmet, får man udleveret en økologisk råvarekasse, som man kan tilberede i et udekøkken og nyde med sine kolleger.

Fra mark til brød

For børnefamilierne er der mulighed for at se, hvordan mælken bliver forarbejdet på et mejeri. Man kan også følge kornet fra mark til brød - og få lov til at smage, fremstille egne grillpølser - og grille dem, se et økologisk hønseri og besøge svinestien.

Eller man kan få taget billeder med en af øko-campens sjove fotofigurer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De voksne kan slappe af med kaffen eller en kold øl i skyggen af træerne i spiseområdet eller nyde mad fra en af mange boder. På grillområdet er grillen tændt, og der er tips til grillen eller marinaden fra grillmesteren.

Den almindelige fødevareudstilling på dyrskuet er også blevet større i år. Under overskriften "Smagen af dansk landbrug" vil en række større og mindre fødevareproducenter fremvise deres produkter.

Der vil være kød- og mejeriprodukter, korn, brød, frugt og grønt, juice samt andre drikkevarer. I år har dyrskuet særligt fokus på eddike i maden. Publikum har mulighed for at laves deres egen eddike.