Torgil Bertilsson og otte andre svenske svineproducenter har forladt LRF på grund af uenighed om holdningen til de mange regler, som svensk landbrug er underlagt.

De ni svineproducenter mener, at svensk landbrug skal sikres markedsbestemte regler, blandt andet når det drejer sig om dyrevelfærd. De henviser til, at de ønsker regler, der svarer til de regler, som gælder i andre EU-lande, blandt andet vil de have regler, der svarer til de danske. Det oplyser nyhedsbrevet Lantbruk & Skogsland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ni svineproducenter er sammen om selskabet Kristianstadsgrisen AB sam står for deres afsætning af grisene gennem forhandling med forskellige slagteriselskaber. Flere af de medvirkende svineproducenter samarbejder desuden om blandt andet foderindkøb.

- Vi må have samme regler som for eksempel Danmark, siger Torgil Bertilsson og Christer Wannebro, som udtaler sig til Lantbruk & SKogsland på vegne af deres kolleger.

Maria Hofvendahl Svensson fra LRF Skånes regionsbestyrelse har diskuteret synspunkterne med de to, men afiser, at lempeligere dyrevelfærdsregler ikke er en del af  LRF's politik.

Torgil Bertilsson mener derimod, at der kan være plads til både en bulkproduktion som i Danmark og en produktion med større merværdi.

- Men som det er i dag, taber vi volumen hver dag, siger han til nyhedsbrevet.