Abonnementsartikel

Transportminister Henrik Dam Kristensen åbner årets Ferguson-dage på Fergusonmuseet ved Juelsminde den 25. maj.

De knap 250 Ferguson-traktorer, der trækker det største seværdighedslæs på Ferguson-museet ved Juelsminde, står der stadig, men traktorer, mejetærskere og maskiner har fået særligt selskab.

 Danmarks Ferguson Museum har nemlig overtaget 13 køretøjer og cirka 1200 effekter fra det Danmarks Vej- og Bromuseum, som ad flere omgange har været åbnet og lukket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskiner med mere

Nu er to damptromler på 80 og 90 år, syv dieselvejtromler, en benzinvejtromle med Ford A-motor samt tre speciallastbiler transporteret fra Sjælland til Danmarks Ferguson Museum sammen med håndredskaber, skilte, lamper og meget mere.

- Vi synes, at vore flere end 200 Ferguson-traktorer er lidt i familie med de vejmaskiner, vi glæder os til at vise frem i en særskilt udstilling, siger Henrik Nielsen, der ejer Danmarks Ferguson Museum godt støttet af 500 medlemmer i støtteforeningen bag.

Henrik Nielsen fortæller, at ingen andre museer har været interesseret i det kørende materiel.

Derfor kommer de gamle entreprenørmaskiner nu i selskab med maskiner fra landbrugs-mekaniseringens barndom.

Minister-åbning

Henrik Nielsen tilføjer, at transportminister Henrik Dam Kristensen ikke alene har sikret det nye materiel til museet - på grund af en manglende bevilling til det nu lukkede vej- og bromuseum - men ministeren kommer også og åbner Ferguson-dagene den 25. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er Ferguson-dage den 25. og 26. maj.

Danmarks Ferguson Museum åbnede i 2000 og har i dag Nordeuropas største samling af Fergusontraktorer. Flere end 200 ejes af museet, og cirka 40 står der til låns.