Abonnementsartikel

Dansk Industris årlige prisbelønning til virksomheder, som har gjort en særlig indsats for at øge produktiviteten, går i år til Lantmännen Danpo.

Virksomheden, der driver fjerkræslagteri i Aars i Himmerland og har hovedsæde samt en forædlingsfabrik ved Give, fik i dag overrakt prisen på DI’s Produktivitetskonference i Kolding.

Lantmännen Danpo får DI’s Produktivitetspris for en vedholdende indsats i en presset branche, hvor arbejdspladser i Danmark er svære at fastholde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har formået at engagere deres multikulturelle medarbejderskare i arbejdet og opbygget en forbedringskultur, der gennemsyrer hele virksomheden, siger chef for Ledelsesudvikling og Produktivitet i DI, Jens Kristian Jørgensen.

Den øgede produktivitet hos Lantmännen Danpo kommer bl.a. fordi virksomheden har indført Lean, bedre kendt som Toyota-modellen, der går ud på at forenkle produktionen og minimere spild. Lean er i dag en vigtig del af virksomhedens arbejde med kvalitet, hygiejne og energiforbrug.- Det er dette arbejde, der gør virksomheden til en rollemodel for andre danske virksomheders arbejde med forbedring af produktiviteten. Virksomheden har opnået en dækningsgrad, som andre virksomheder i fødevarebranchen kan være misundelig på. Dermed har de skabt et grundlag for at fastholde en lønsom fødevareproduktion i Danmark, siger Jens Kristian Jørgensen.

Administrerende direktør Jes Bjerregaard siger i forbindelse med modtagelsen af prisen:

- Vi er naturligvis meget stolte af den anerkendelse der ligger i at modtage DI’s Produktivitetspris. Den er et synligt bevis på, at de store investeringer vi har gjort i vores produktion kombineret med de ansattes forståelse af og fokus på konstant forbedring bærer frugt. Ledere og ansatte har gjort en fantastik indsats gennem de senere år, hvilket har gjort os fortjent til at få denne flotte pris - produktivitetsforbedringer i alle led er nu en naturlig og konstant proces hos os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lantmännen Danpo er en del af en nyetableret fjerkrækoncern med slagtning og forædling i Sverige, Norge og Danmark, og har 775 ansatte på slagteriet i Aars og forædlingsfabriken ved Give.

DI’s Produktivitetspris blev uddelt første gang i 2006. Blandt de hidtidige vindere af prisen er LINAK A/S, Danfoss A/S, Solar A/S samt Grundfos A/S.