Abonnementsartikel

Kjeldgård svineproduktion A/S er blandt de bedste, når det gælder produktion af smågrise. Med en ny mineralleverandør håber de på endnu bedre resultater

Et tilfredsstillende resultat på både foderomkostninger, tilvækst og foderforbrug har bragt Kjeldgård svineproduktion helt frem blandt de bedste når det gælder DB tjek på smågrise, men det er ikke nok for de to ejere Henry Jørgensen og Claus Dalgaard, der driver besætningen sammen i fællesskab, hvor klare rammer fokus på det økonomiske, er i højsædet.

Et af tiltagende, der er blevet gjort for at skabe endnu bedre resultater, er at optage samarbejdet med en tidligere konsulent i besætningen, Torben Nielsen, som nu er salgsdirektør ved den nystartede mineralleverandør, Nutrimin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også medicinforbruget skal der optimeres på, og derfor vil de to ejere forsøge sig med at tildele grisene fermenteret raps i foderblandingerne

- Vi syntes, vores medicinforbrug var lidt for højt, selvom det dog kun er på knap halvdelen af gul-kort grænsen, men alligevel skulle der ske noget. Vi havde på et tidspunkt snakket med vådfodereksperten om muligheden for at bruge fermenteret raps i blandingen for at sænke medicinomkostninger, så det ville vi gerne prøve, siger Claus Dalgaard.

På den måde kom Nutrimin ind i billedet, da de har det fermenterede raps i deres råvaresortiment, til iblanding hos de producenter der ønsker det.

- Det fermenterede raps er podet med mælkesyrebakterier, og herefter tørret ned, så det kan anvendes i tørfoder, fortæller Torben Nielsen.

Læs mere om Kjeldgård svineproduktion i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 3. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.