Traktorer har traditionelt fyldt meget hos Rimmerhus Maskinforretning, men de senere år er der i høj grad også satset på salg af øvrige maskiner.

Rimmerhus Maskinforretning ApS havde tidligere meget fokus på traktorsalget og derfor mærkede forretningen ifølge indehaver, Henning Lund Andersen, finanskrisen temmelig kraftigt, fordi det var traktorsalget, som blev hårdest ramt.

- Siden har vi gjort meget mere i maskiner end tidligere, og det har været en succes for os, fortæller Henning Lund Andersen.

Den øgede fokusering på maskinsalg betød også, at Rimmerhus Maskinforretning ansatte en ekstra sælger i efteråret 2012, og det er en satsning, som Henning Lund Andersen er godt tilfreds med.

Som eksempel på forretningens succes med maskiner og redskaber fortæller han, at der på nuværende tidspunkt er solgt to eksemplarer af Kvernelands store 16-rækkede TF Maxi-majssåmaskine i Danmark - og begge eksemplarer er solgt af Rimmerhus Maskinforretning.

Over 40 år

Henning Lund Andersen har stået i spidsen for Rimmerhus Maskinforretning som indehaver de seneste snart 25 år.

Og han kender om nogen virksomheden, idet han kom i lære på stedet i 1972.

Alligevel kender han knapt virksomhedens forhistorie.

Men det er formentlig en gammel forretning, som ifølge Henning Lund Andersen snart har 90 år på bagen.

Det ligger dog fast, at forretningen har været MF-forhandler siden 1967, og at Henning Lund Andersen overtog virksomheden den 1. august 1988. På det tidspunkt beskæftigede den en enkelt svend og en lærling.

25 år med fart på

I dag er der beskæftiget 22 i Rimmerhus Maskinforretning og er Agco-center med forhandling af både Massey Ferguson-traktorer og mejetærskere samt Fendt foruden forhandling af maskiner og redskaber fra blandt andre Kverneland.

Desuden lagerfører Rimmerhus Maskinforretning reservedele for tyske BVL og servicerer dermed alle 20 danske BVL-forhandlere.

Så der har været fart på udviklingen i de seneste 25 år.

- Vi har også bygget en del og har i dag 4.000 kvadratmeter under tag, fortæller Henning Lund Andersen. Han nævner, at der således både er et nyt værksted og en ny udstillingshal.

God beliggenhed

Rimmerhus Maskinforretning har ifølge Henning Lund Andersen en meget jævn fordeling af kundeunderlaget med cirka en tredjedel til hver af de tre store produktionsgrene, kvæg, svin og planteavl, hvor de sidste ofte har kartofler.

- Vi har også andre kunder, blandt andet minkavlere, men de er jo ikke så kraftigt mekaniseret, så det fylder ikke så meget i forretningen, fortæller han.

Samtidig har Rimmerhus Maskinforretning et ganske betydeligt geografisk dækningsområde.

Mod øst strækker distriktet sig til Silkeborg, og mod vest er det Vesterhavet, som afgrænser distriktet ned til Varde-område.

- Og vi ligger rigtig godt placeret i området. Vi bor med andre ord der, hvor landmændene er, siger Henning Lund Andersen.

Da det er et stort geografisk område, som skal serviceres, råder Rimmerhus Maskinforretning da også over seks servicebiler, som hele tiden er på opgave.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Færre forhandlere

I årenes løb har Henning Lund Andersen været vidne til en voldsom strukturudvikling i både maskinhandlerbranchen og i landbruget.

- Men jeg tror, udviklingen her i området er ved at være tilpasset, vurderer han.

Og han tilføjer, at han har det fint med sine kolleger og konkurrenter.

- Det passer os godt, at de andre også kører godt. Det giver en god balance i tingene, mener han.

Pressede kvægbrug

Rimmerhus Maskinforretning mærker i øvrigt, at kvægbruget har været presset i flere år.

- Sådan noget rammer også os, og vi har da også været nødt til at hensætte end el til tab i de senere år. Men det er meget vanskeligt, for vi hjælper som regel vores trofaste kunder, når de har brug for det, og det koster desværre af og til lidt. Det er nemmere at bede om penge på forhånd hos nye kunder, forklarer Henning Lund Andersen.

- Landmænd er normalt ærlige og reelle folk, og alle kan komme i likviditetsvanskeligheder en tid, og i sådan nogle situationer har vi tidligere haft god succes med at give lange kreditter. Men der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor den gode vilje ikke slår til, erkender han.

- Men som regel har det lønnet sig for os at give lange kreditter.

Henning Lund Andersen oplever da også, at situationen er blevet bedre det seneste års tid.

- Jeg oplever, at vi er ved at være oppe at køre igen, og vores resultat er godt, siger han.

Henning Lund Andersen glæder sig til, det igen bliver bedre tider, for det er han sikker på, at det bliver igen. Og samtidig glæder han sig over, at han oplever en betydelig opbakning fra mange trofaste kunder.

- De bakker os virkelig op, og det er guld værd for sådan en forretning her, siger henning Lund Andersen.

Fremtidsplaner

Rimmerhus Maskinforretning har haft fart på de seneste 25 år, og Henning Lund Andersen har ikke sluppet blikket fra fremtiden. Han arbejder både med femårige og etårige strategiplaner for virksomheden, men vil ikke i detaljer med, hvad fremtiden kan bringe.

- På den lange bane er vores mål at blive ved, og det ser rigtig fornuftigt ud, når vi ser på landkortet, siger han med henvisning til den geografiske placering af maskinhandlere i hele Jylland.

Henning Andersen har fået helt andre opgaver nu, end han havde for 25 år siden, da forretningen var meget mindre.

- I dag koncentrerer jeg mig om at lede og fordele arbejdet. Men jeg har haft alle kasketter på i virksomheden, så jeg kan også gå ind og afløse som eksempelvis værkfører, og det gør jeg også, fortæller han.

Han kan også stadig skrue på en 10-15 år gammel traktor. Men når der skal skrues på en moderne traktor, så må han overlade jobbet til montørerne, som han betragter som de vigtigste personer i virksomheden.

- Vi plejer at sige, at det er sælgere, der sælger den første maskine, men det er montørerne og servicen, der sælger de næste, siger han.

Kort om Rimmerhus Maskinforretning ApS

Rimmerhus Maskinforretning grundlagt for cirka 90 år siden.

Blev forhandler af Massey Ferguson i 1967.

Den nuværende indehaver, Henning Lund Andersen, kom i lære i 1972 og købte forretningen i 1988.

Da var der en enkelt svend og en enkelt lærling.

I dag er der 22 beskæftiget i Rimmerhus Maskinforretning ApS. Der har tidligere været flere, og der har været en afdeling i Skjern.

I 1994 kom forhandling af MF-mejetærskere.

I 2002 fik forretningen det danske reservedelslager for BVL, der blandt andet producerer fuldfodervogne. Forretningen blev Agco-center i 2003 og blev ved den lejlighed også Fendt-forhandler.

Kverneland kom på programmet i 2008.

Og siden 2010 har Rimmerhus Maskinforretning også forhandlet Samson-produkter.