Maskinhandler Indkøbsringens direktør gennem snart 10 år, Kristian Jakobsen, konstaterede i sin tale til MI's jubilæumsreception torsdag i Vejle, at foreningen gennem sine 50 års virke har bevist, at idéen bag foreningen holdt, og at idéen også holder i dag.

- Vi har en platform og en mission, som stadig holder, sagde han og pegede på fire gode grunde til, at MI fortsat er her i dag.

- Det skyldes først og fremmest medlemmernes gøren og laden og aktive valg og fravalg.

- Men det skyldes også vores driftige leverandører, som har udviklet sig og har været trofaste og loyale partnere gennem langvarige relationer.

- Og det skyldes vores gode partnere, som har bakket os op. For eksempel har vi også fejret 50 års jubilæum med vores revisionsfirma, sagde Kristian Jakobsen og nævnte også finansverdenens tillid til MI.

Han pegede i den forbindelse på nøgleordene fleksibilitet og forholdsvis rimelig prissætning. Selvom han mener, at renten godt kan være til diskussion.

Endelig fremhævede han personalet, som han kaldte dygtigt, passioneret og engageret.

Fællesskab gavner kunder

Også MI's formand, maskinhandler Torben Petersen, PN Maskiner, fremhævede medarbejdernes betydning, både medarbejderne hos MI og medarbejderne i de enkelte medlemsforretninger.

- Personalet er det vigtigste råstof, sagde han.

Men har fremhævede også idégrundlaget bag Maskinhandler Indkøbsringen som helt afgørende.

- I kraft af fællesskabet kan vi afgive større ordrer og opnå bedre priser til gavn for kunderne, sagde han, inden han nævnte både aktuelle og historiske tal, som beskriver den rivende udvikling, MI har gennemlevet i de seneste 50 år.

- I dag har MI 37medlemmer med i alt 56 udsalgssteder samt 40-45 forhandlere i Sverige. Da omsætningen toppede lige inden finanskrisen, rundede MI en årsomsætning på 650 millioner kroner. Det første år havde MI 20-25 medlemmer, og omsætningen var cirka tre millioner kroner. Og da foreningen fejrede 25 års jubilæum, var der 60 medlemmer og en årsomsætning på 207 millioner kroner.