Abonnementsartikel

Det bliver lettere for landmænd og NaturErhvervstyrelsen, når der er friske luftfotografier af Danmark. 15.000 billeder bliver snart taget.

Google kommer ikke ud i markerne med deres fikse biler - for Google nøjes med at fotografere gader og stræder. Men NaturErhvervstyrelsen lader sig ikke standse, og i bestræbelserne på at skaffe det bedste kortmateriale til sagsbehandlingen af blandt andet landbrugsstøtten, vil hele Danmark blive fotograferet fra luften i maj, juni og juli.

Lettere sagsbehandling

- Ved at få nye luftfotos af det danske landbrugsland en gang om året, øger vi kvaliteten af vores kortmateriale. Det gør det lettere for den enkelte landmand at udfylde sin ansøgning, og det gør både sagsbehandling og kontrol lettere for NaturErhvervstyrelsen, siger Peter Ritzau Eigaard, chef for kortenheden i NaturErhvervstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 15.000 til ét

Der skal tages omkring 15.000 billeder, og det er Cowi, der udfører opgaven på vegne af myndighederne. De mange billeder bliver sat sammen til et såkaldt ortofoto, og billederne er klar, når der skal søges om støtte i 2013. Flyvningerne begynder, når træerne begynder at få blade, men det er nødvendigt med godt og skyfrit vejr flere dage i træk for at foto-flyverne går i luften.