Abonnementsartikel

Der var også besøgsrekord til den niende udgave af Økodagen. 153.000 gæster så køerne blive lukket ud.

Det er åbenbart et rent forårshit at se økologiske køer blive lukket på græs. Der var i hvert fald endnu engang deltagerrekord, da Økologisk Landsforening og en række mejerier for niende gang arrangerede Økodag.

153.000 danskere kiggede med på 73 gårde over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økologisk opbakning

- Det er helt fantastisk, at så mange danskere bakker op om økologien, når de økologiske landmænd inviterer "indenfor", siger Per Kølster,der er formand i Økologisk Landsforening.

- Til Økodag bliver økologien levende og nærværende, og tusindvis af gæster har i dag oplevet "live", at de virkelig får velfærdsbonus for pengene, når de putter økologisk mælk i indkøbskurven, siger Per Kølser.

12.000 i Kirke Hyllinge

Han var omgivet af 12.000 personer i Kirke Hyllinge, hvor handelsminister Pia Olsen Dyhr også deltog. Der er 120 økologiske køer på Stensbølgård ved Kirke Hyllinge, og det betød, at der var 100 tilskuere pr. ko.

I forhold til tidligere år var søndagens Økodag lidt speciel, da køerne blev lukket ud af hensyn til arrangement og publikum. Nu må de pænt tilbage i stalden og vente på, at forårs-varmen får græsset til at gro.