Abonnementsartikel

Den nye CargoProfi frontlæsser, der bliver aktuel til sommer, er skræddersyet til Fendt traktorerne.

En ny frontlæsser målrettet Fendt traktorer er blandt sommerens nyheder. Fendt CargoProfi kaldes nyheden, der også beskrives som den intelligente frontlæsser

Cargo Profi læsserens betjening er nemlig integreret i Fendt terminalen, så frontlæsser og traktor arbejder som én enhed. Via ny måle- og sensorteknik med vinkelsensor samt en jobcomputer får man helt nye muligheder, der alle indstilles og kontrolleres via Varioterminalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et integreret vejesystem kan således veje den enkelte skovlfuld, tælle sammen og vise den samlede mængde, der er læsset. Ved at bruge Memo funktionen kan den eksakte position af arm og redskab gemmes og genfindes. Derved sikrer man, at redskabet automatisk finder tilbage til samme udgangspunkt hver gang. Den maksimale løftehøjde for læsser og redskab kan indstilles, så man får den bedst mulige sikkerhed, når man arbejder med læsseren inde i bygninger.

En anden nyttig funktion på Fendt CargoProfi læsseren er rystefunktionen, som automatisk ryster det sidste materiale ud af skovlen. En anden smart funktion sikrer, at løftehastigheden sænkes umiddelbart, før læsseren når sin topposition. Derved undgår man spild fra eksempelvis en fyldt kornskovl.

CargoProfi leveres i tre varianter, nemlig 4X/80, 5X/85 og 5X/90. Den bliver tilgængelig på det danske marked i løbet af sommeren og kan nu også leveres med en kombi-ramme for anvendelse af redskaber med henholdsvis Euro beslag og SMS.