63.000 økologiske malkekøer rundt omkring i Danmark glæder sig til at komme på græs efter en lang vinter i stalden.

Det populære syn af de dansende øko-køer får hvert år tusindvis af danskere til at tage ud på landet for at deltage i køernes forårsfest. I år foregår det sødang den 21. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den officielle åbning af Økodag finder sted på Stenbølgård ved Kirke Hyllinge på Sjælland, som sidste år havde 10.000 gæster, og dermed er den mest besøgte gård til Økodag. Her kan du møde handelsminister Pia Olsen Dyhr, som åbner Økodag sammen med den nye formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

Billig mælk er dyr for dyrene

- På Økodag kan forbrugerne se med egne øjne, at deres køb af øko-mælk gør en forskel - det slipper køerne fri. Køerne springer og danser af begejstring over at blive lukket ud på marken i det fri, som er det mest naturlige for dem, siger Per Kølster.

Han påpeger, at alle økologiske køer er sikre på at komme på græs hele sommerhalvåret, mens det kun er en fjerdedel af de ikke-økologiske køer, der kommer ud på græs.   

- Med Økodag ønsker vi derfor også at minde danskerne om, hvad der går tabt, når de vælger billigmælken i butikken. Langt de fleste af de køer, som den billige ikke-økologiske mælk kommer fra, får ikke lov at komme på græs. Så billig mælk er dyr for dyrene, siger Per Kølster.

Find en gård nær dig på www.økodag.dk og læs mere om, hvad der sker på de enkelte økologiske gårde. De 73 gårde holder åbent mellem klokken 10 og 14 den 21. april, og stalddørene slås op præcis klokken 12.