Fødevarestyrelsen offentliggjorde sent fredag listen over de 14 danske firmaer, der er blevet bedt om at tilbagekalde det kød, de har modtaget fra en hollandsk leverandør, W. Selten. Hollænderne er under mistanke for gennem mere end to år at have distribueret op mod 50.000 ton oksekød, der blandt andet indeholder udeklareret hestekød.

Fødevarestyrelsen har indsamlet en stor mængde data fra de 14 virksomheder om, hvad det hollandske kød er brugt til og hvor det er sendt hen. I løbet af næste uge regner styrelsen med at have et overblik over sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) siger til TV 2 News, at hun ikke er overrasket over nye svindelafsløringer.

- Efterhånden er der ikke meget, der kan ryste mig i den her hestekødsskandale i forhold til, hvad der åbenbart bliver svindlet og bedraget med rundt omkring i Europa. Men det her er en stor sag, som vi forholder os til meget hurtigt, sagde hun til nyhedskanalen.

Ikke kun i Danmark men i hele Europa er der omfattende undersøgelser i gang, så de mange involverede lande i hestekødsskandalerne kan få et overblik over omfanget.

- Undersøgelsen skal klargøre, hvorvidt der er foregået systematisk svindel et sted, eller er der tale om, at der simpelthen er et hul i vores kontrolsystem. Uanset, om det er det ene eller det andet, så skal vi have rettet op på det, fastslog ministeren i TV 2 News.

Kødet fra det hollandske firma er gennem de seneste to år videredistribueret til en række europæiske lande. De lovpligtige oplysninger om kødets oprindelse og sporbarheden af kødet har ligeledes været mangelfulde.