I forbindelse med udviklingen af en ny variabelt fremført arm (VFA), hvilket i første omgang er tilgængelig for Falcon Evo, har Bomford revolutioneret armklipperdesignet ved, at maskinen nu har fleksibilitet til at ikke blot bevæge arm og hoved 90 grader i forhold til traktoren - men også på linje, parallelt med traktorens.

 Den nye arm indeholder et nyt unikt parallelophængssystem, der gør det muligt at armen kan flyttes frem og tilbage parallelt med traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 VFA kan fås som ekstraudstyr til Falcon Evo 6.5. Evnen til at ændre ikke blot rækkevidden af klippehovedet, men også sin position parallelt med traktorens, giver derfor operatøren fuld fleksibilitet. Han kan positionere klippehovedet sammen med traktoren på den måde, der passer ham bedst med mest optimal synlighed, mens rækkevidde øges.

 Når en forhindring som for eksempel et vejskilt skal passeres, vil armen være nemmere at få rundt om forhindringen. Man undgår at traktoren skal køre frem og tilbage, og det øger produktiviteten og reducerer stress og træthed hos føreren.

 VFA kan hurtigt og let monteres og afmonteres, så traktoren kan anvendes til andre gøremål.

Kompakt foldning af VFA ved transport sikrer en bredde under 2,55 meter.