En af landets førende avlere af svin til både danske og udenlandske landmænd udvider nu betragteligt. Udvidelsen sker som led i et generationsskifte.

- Vi er i fuld gang med at opføre to store svinestalde, der tages i brug senere på foråret. Det har været en kæmpeopgave at få indhentet alle de godkendelser og tilladelser, som et moderne svinestaldsbyggeri kræver i dag, men det er lykkedes, og vi glæder os til at holde åbent hus, fortæller de to nye ejere, Jacob Skals og Christian Stokkendal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor eksport

Munkbro lever af at sælge avlsdyr til danske svineavlere, men eksporterer også en stor del til Europa og lande som Kina, USA, Rusland og Brasilien. Ud over at bidrage til dansk vækst vil udvidelsen betyde flere arbejdspladser i det midtjyske.

Landbrug & Fødevarer beregner, at den samlede produktion på Munkbro skaber cirka 41 arbejdspladser plus de 18 ansatte på avlscentret, der ligger ved Holstebro.

Den har hidtil haft en produktion på 550 søer fordelt på tre ejendomme, men det 6.000 kvadratmeter nye staldanlæg giver plads til yderligere 1.100 søer. Der er blevet bygget drægtighedsstald med gulvfodring, karantænestald, traditionel løbe-og kontrolafdeling, gyllekøling, luftrensningsanlæg og personalefaciliteter.

Åbent hus 19. april

Avlscenter Munkbro inviterer til åbent hus den 19. april 2013 fra klokken 10 til 19. - Det er med stor glæde, at vi kan holde åbent hus på Munkbro og vise vores helt nye stald frem for alle interesserede, siger Jacob Skals.

Jacob Skals og hustruen Anne Marie Søndergaard Skals har sammen med Christian Stokkendal  og Mette Jørgensen overtaget avlscentret efter Birthe og Laurids Søndergaard.