Abonnementsartikel

På et døgns tid har knap 3.000 danskere skrevet under på en protest mod fritlevende ulve. Interessen for ulvefrit.dk har lagt siden ned. Den er oppe igen - med en ny påstand.

I disse timer er en hjemmeside, der ønsker Danmark fri for ulve, fri for besøg.

Belastningen på den server, der huser ulvefrit.dk er gået ned. Der har været for mange folk, der ville ind og se siden - og måske levere en elektronisk underskrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mange, der ikke har kunnet komme ind, fordi serveren var overbelastet, og vi er ved at skifte serveren nu, siger Robert Vestergaard Olsen, som er en af initiativtagerne til ulvefrit.dk.

3.000 underskrifter

Onsdag åbnede han hjemmesiden og underskriftindsamlingen, og ifølge Robert Vestergaard Olsen har over 3.000 danskere skrevet under på et døgn.

- Det er kommet bag på os. Det er en flodbølge, der vælter ind over os, mener Robert Vestergaard Olsen, som deltog i en større ulve-debat på den regionalt TV2-station onsdag aften.

Torsdag er han blevet tilbudt deltagelse i nyhedsudsendelser hos både DR1 og TV2, men han har sagt nej. Det er nok, han er helt træt i armen af at tale i telefon - han tager ikke turen fra kanten af Klosterheden Plantage til Odense eller København.

-Jeg skal jo ikke vælges til noget, siger Robert Vestergaard Olsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Harry Jensen, som er en anden person i trioen, tager dog til DR Byen for at være med i et program torsdag aften.

Ulvefrit.dk har spredt sig

Ellers tilskriver Robert Vestergaard Olsen server-nedbruddet en større omtale på Jyllands-Postens netavis. Ulvefrit.dk har også været omtalt mange andre steder og naturligvis på de sociale medier.

- Budskabet spreder sig godt, uden at jeg behøver at stille op i tv, siger Robert Vestergaard Olsen. Folkene bag ulvefrit.dk har ikke besluttet, hvor mange underskrifter, der skal til, inden de printes ud og sendes til miljøminister Ida Auken (SF).

- Det gør vi, når vi synes, der er nok, siger Robert Vestergaard Olsen.

Øerne følger trop

Foreløbig er det mest jyder - i særlig grad fra det midt- og vestjyske område, der har haft ulvene tættest på - som bakker modstanden op med en underskrift, men Robert Vestergaard Olsen er sikker på, det øvrige Danmark nok skal komme med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På Sjælland er ulven nok et lidt fjernere begreb, fordi de tænker, at den skal krydse to broer, inden den når derover, siger Robert Vestergaard Olsen.

Ulvepar sat ud

(opdateret 14.40)

Midt på eftermiddagen torsdag er ulvefrit.dk øjensynligt tilbage i fornyet form, og nu skilter siden med, at der angiveligt er udsat tre ulvepar i Jylland omkring den 1. december.

Ulvefrit.dk modtager gerne tip om det spor, men Robert Vestergaard Olsen vil ikke selv spekulere så meget i det.