Abonnementsartikel

Der er kommet et nyt begreb - Markedsmodningsfonden. Blandt andet udvikling af grøn teknologi kan søge de 135 millioner kroner.

Der er fokus på teknologisk udvikling - blandt andet en grøn omstilling af landbruget - og nu har virksomheder inden for den sektor få del i en ny fond, der rummer 135 millioner kroner til uddeling over de næste tre år.

Markedsmodningsfonden, hedder den, og formålet med fonden er at skubbe til produkter og serviceydelser, så de hurtigere kommer ud på markedet. Markedsmodningsfonden afløser Fornyelsesfonden, og formålet er at teste, afprøve og sælge nyudviklede løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fonden giver desuden tilskud til innovative offentlige indkøb.

Hurtigere på markedet

- For at skabe vækst og arbejdspladser er der behov for, at flere innovative produkter og serviceydelser kommer hurtigere ud på markedet. Derfor åbner vi nu op for Markedsmodningsfonden, der vil hjælpe virksomhederne med at overkomme de barrierer, de oplever, når de skal have et nyudviklet produkt på markedet for første gang, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.

Formanden fortsætter

Markedsmodningsfondens forgænger, Fornyelsesfonden, gav tilskud til 150 procent fra 2010 til 2012.

Fondene skifter navn, men formanden for bestyrelsen er stadig Carsten Bjerg, der er Grundfos-direktør.