Ofte taler danskerne med beundring og ærefrygt - i hvert fald lidt frygt - om det vældige kinesiske produktionsapparat, der leverer varer til resten af verden, og den kæmpemæssige økonomi, der kandiderer til at blive verdens største.

Men beundringen kan sagtens gå den modsatte vej. Det viste Kinas ambassadør i Danmark, Li Ruiyu, da han tirsdag besøgte Videncentret for Landbrug i Skejby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne løfte og modernisere det kinesiske landbrug, og her kan vi virkelig bruge den viden og erfaring, som dansk landbrug besidder. Danmark er et af de lande, der er længst fremme, når det handler om at producere mere effektivt og samtidig have en høj fødevaresikkerhed, sagde Li Ruiyu.

Mere samarbejde

Han var overrasket over, at både Videncentret for Landbrug og virksomheden AgroTech samarbejder med Kina om forskellige projekter.

- Det håber jeg, at vi kan udbygge endnu mere, for Kina og Danmark kan virkelig drage nytte af hinanden, når det handler om landbrugsviden, sagde Li Ruiyu ifølge en pressemeddelelse fra Videncentret for Landbrug.

Bindeled

Den kinesiske ambassadør var interesseret i Videncentrets rolle som forbindelse mellem forskningsinstitutioner og selve landbrugserhvervet.

- Det er en nem og meget effektiv måde at hjælpe landmænd og deres rådgivere med at få fat i den nyeste viden, mente ambassadøren..