Abonnementsartikel

To eksperter foreslår en kommission, der blandt andet skal se på, hvordan der dæmmes op for oversvømmelser af oplandet til Limfjorden.

En særlig Limfjordskommission skal blandt andet se på, hvordan der kan dæmmes op for risikoen for, at landområder i det kommende år bliver oversvømmet i områderne omkring Limfjorden.

Foruden de problemer, det kan give for landbruget er der også problemer for skibsfarten i visse dele af fjorden, og det bør en kommission også se på, foreslår professor Torben Larsen fra Aalborg Universitet og direktør Jørgen Bülow Beck fra Havnecon Consulting i Lemvig. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre ministerier

De to eksperter foreslår den særlige Limfjordskommission over for tre ministre - transportministeren, fødevareministeren og miljøministeren - og deres tanker møder forståelse hos både landspolitikere og lokalborgmestre.

- I regeringens natur- og landbrugskommission er der fokus på det miljømæssige, men der er netop en række spørgsmål, der også berører Transportministeriet og Fødevareministeriet, siger Jørgen Bülow Beck til Nordjyske Stiftstidende.

Helhedstænkning

Han bliver bakket op af Poul Roesen, der er formand for Limfjordsrådet. - En kommission vil give mulighed for den helhedstænkning, der er så vigtig, siger Poul Roesen.

Flemming Møller Mortensen (S), der er medlem af Folketingets miljøudvalg, er også med på ideen. - Vi ved, at der er særlige udfordringer knyttet til Limfjorden, og jeg tror, at der kan komme noget positivt ud af at arbejde på tværs af flere ministerier, siger Flemming Møller Mortensen.