Det kæmpestore område midt i Holstebro, hvor der i generationer har været både svine- og kreaturslagteri, er nu blevet solgt. Køberen af de over 83.000 kvadratmeter er Holstebro Kommune, oplyser Danish Crown.

- Lige siden det blev besluttet at afvikle aktiviteterne i Holstebro har vi haft en konstruktiv dialog med kommunen. Vi har været enige om ikke at forhaste processen, da det fortsat er et åbent spørgsmål, hvornår de sidste kreaturer slagtes i Holstebro. Alligevel har der konstant været fremskridt, og nu har begge parter underskrevet de nødvendige papirer, fortæller Danish Crowns finanschef Ejner Søby ifølge nyhedsbrevet fra DC Pork.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny bydel

For nogle år siden ophørte aktiviteterne på svineslagteriet, mens der stadig bliver slagtet kreaturer i Holstebro. Det er slut om et års tid, når Danish Crowns nye slagteri i Holsted er klar. Holstebro Kommune vil udvikle en helt ny bydel på det store område, som ligger i den nordlige del af bykernen lige ved banegården.

Bygningsbevarelse

Salget af grunden er formidlet af Colliers Hans Vestergaard, og tilbage står nu kun at Holstebro Kommune skal tage stilling til, om enkelte af de eksisterende bygninger skal bevares.