Abonnementsartikel

Kvinder er underrepræsenterede i landbrugets bestyrelser, som dermed går glip af kvinders kompetencer.

I landboforeningernes bestyrelser er 6-7 procent af bestyrelsesmedlemmerne kvinder. I familielandbrugsforeningerne er der 13 procent. Kun to ud af 43 landboforeninger har en kvindelig formand. 

I Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse optager kvinder 2 ud af 27 pladser, mens der i organisationens virksomhedsbestyrelse sidder 1 kvinde mellem 35 mænd. Organisationens fælles seks-mand store formandskab består af mænd. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til sammenligning er andelen af selvstændige kvindelige landmænd ni procent, og den er på vej op, da cirka 20 procent af eleverne på de danske landbrugsskoler er piger. 

Kvinder skaber rum

Underrepræsentation af kvinder i demokratiske organisationer og andelsvirksomheder betyder ifølge chef for bestyrelses- og ledelsesudvikling i Landbrug & Fødevarer Ricci Carlsson, at landbrugserhvervet går glip af kompetencer.

- Det skaber resultater at have kvinder i ledelser og bestyrelser, fordi kvinder skaber rum for, at andre og skæve synspunkter kommer i spil end de traditionelle. Når der er kvinder med, er der også nogle jokes, som forsvinder, og det kan være befriende - selv for nogle mænd, siger Ricci Carlsson til foodculture.dk.

Hun understreger, at diversitet ikke kun handler om køn, men blandt andet også om alder, uddannelsesbaggrund, værdier og personlighed.