Abonnementsartikel

Fødevarestyrelsen har fundet spor af svinekød i 10 ud af 70 tilfældigt udvalgte stikprøver af oksekødsprodukter. Branchen bliver nødt til at stramme gevaldigt op, mener fødevareministeren.

Man fristes til at sige, at nu er den gal igen. Fødevarestyrelsen har nemlig fundet spor af en anden dyreart i hakket kød end oprindeligt oplyst på pakken. Det skriver DR Nyheder på deres hjemmeside. Denne gang har Fødevarestyrelsen fundet spor af svinekød i 10 ud af 70 stikprøver fra tilfældigt udvalgte virksomheder. 

- Forbrugerne skal kunne stole på det, der står på pakkerne. Hvad enten det er hest, svin eller noget helt tredje. Derfor er jeg forarget over, at Fødevarestyrelsen kunne finde svinekød i flere oksekødsprodukter. Branchen bliver nødt til at stramme gevaldigt op på forholdene, og jeg vil nu indkalde dem til et møde. Samtidig sætter Fødevarestyrelsen en større kontrolkampagne i gang målrettet svindel med oksekød, siger fødevareminister Mette Gjerskov til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lugter af svindel

Screeningen blev foretaget i forlængelse af hestekødsskandalen, hvor der blev fundet indhold af udeklareret hestekød i tre ud af 70 prøver. Her var indholdet mindre end én procent, hvilket ikke tyder på bevidst sammenblanding, men snarere sjusk.