Ansøgningerne om næste års arealstøtte strømmer ind i Tast selv-service. Det sker i et højere tempo end i 2012 og i 2011, men indtil videre er det mest konsulenter, der har benyttet systemet.

Det vil NaturErhvervstyrelsen gerne have ændret, og derfor opfordrer styrelsen til, at flere landmænd begynder at indsende ansøgninger i Tast selv-service allerede nu.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

13 procent landmænd

Ud af de 15.136 ansøgninger, der er indsendt den 20. marts, er kun omkring 13 procent indsendt af landmænd.

Landmændene står selv for omkring 13.000 ansøgninger hvert år, men de venter ofte til sidste øjeblik. Derfor opfordrer EU-direktør Sarah Børner til, at landmændene allerede nu går i gang med at indsende ansøgningen inden fristen den 23. april.

- Mit råd er, at landmænd ikke venter til sidste øjeblik, da der kan være brug for hjælp til de nye ting i skemaet i år. Vi får mange opkald om randzoner og efterafgrøder, og vi har bedre tid til at hjælpe den enkelte nu, hvor vi kun har omkring 500 opkald om ugen. I tiden lige op til ansøgningsfristen forventer vi 10 gange så mange opkald, siger Sarah Børner i en pressemeddelelse.

Lørdags-telefontid

Telefontiden bliver også udvidet med tre lørdage i april, oplyser hun. NaturErhvervstyrelsen har lagt en video op på hjemmesiden, der trin for trin viser, hvordan man udfylder sin ansøgning.