Der er en lille økonomisk gulerod for de landmænd, som fremover er lidt bedre til at planlægge, hvor mange kreaturer, de sender til slagteriet ad gangen.

DC Beef har nemlig indført et nyt tillæg, som betyder, at hvis man sender et bestemt antal dyr afsted pr. gang, udløser det 15 kroner ekstra pr. dyr. Man skal dog ramme et særligt interval for at få ekstrapræmien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intervallerne er 30-36 dyr, 60-72 dyr, 90-108 dyr og 120-144 dyr tilmeldt og afhentet i samme uge.

Stadig mængderabat

Desuden bliver mængderabatterne videreført, så man også får ekstra 15 kroner pr. dyr, hvis man tilmelder mellem 11 og 14 dyr i en uge, 25 kroner bliver udløst, hvis man tilmelder mellem 15 og 24 dyr, mens der vanker ekstra 40 kroner, hvis man tilmelder fra 25 dyr og op.

Men den særlige "interval-præmie" afhænger altså af, om man lige rammer et særligt antal dyr.

Eksempelvis er ekstrabetalingen pr. dyr 55 kroner, hvis man sender 34 dyr af sted, mens den er 40 kroner, hvis man sender 38 dyr af sted.

Ny aftale med vognmænd

DC Beef oplyser desuden, at der er indgået en ny, femårig kontrakt med de vognmænd, der hidtil har kørt kreaturer til slagterierne. Ifølge DC Beef er taksterne blevet reduceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Aftalen giver en besparelse for DC Beef, og der vil fremover ikke ske nogen automatiske ændringer i taksterne, som DC Beef betaler til vognmændene, oplyser Lorenz Hansen.

- Jeg er meget tilfreds med den nye vognmandsaftale, som vi har indgået med vognmændene. Den har sikret os en konkurrencedygtig pris hos de samme vognmænd, vi benyttede tidligere. Det betyder, at vi kan fortsætte den høje service i samarbejde med de vognmænd, der kender os og vores krav allerbedst, siger direktøren.