Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, er med på moden. Han er på facebook, hvor han jævnligt giver sine bidrag til, hvad han synes, og hvad der sker for en formand i en stor interesse- og erhvervsorganisation.

Martin Merrild er også med på noderne, når det gælder om at skabe liv på profilen, som bliver fulgt af over 2.100 personer. Med jævne mellemrum skifter han det såkaldte coverbillede ud. Altså det billede, der er blikfang på forsiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kyllinger i stalden

Indtil torsdag sad Martin Merrild på en mark og kiggede på nogle planter mens en ATV-crosser stod parkeret bag ham. På det seneste billede er han rykket ind i en af sine kyllingestalde, som er blevet fyldt med små gule kyllinger.

Det billede giver – i modsætning til så mange andre opdateringer fra Martin Merrild – en form for debat på hans facebookside.

Heldige burhøns

”20 kyllinger pr. m2 i den konventionelle produktion. Den lader vi lige stå lidt. Til sammenligning må der "kun" være 13 burhøns pr. m2, og burhøns har som bekendt meget lidt plads. Alligevel er de tilsyneladende heldige sammenlignet med deres slagtekyllinge-artsfæller,” skriver Lina Lind Christensen, som efterlyser et billede fra samme stald et par dage inden kyllingerne skal slagtes.

”Og hvad med dagslys - hvor mange timers søvn mon de stakkels dyr får,” fortsætter Pia Vestmar.

”Fabriksdyr er en skamplet i menneskets historie, skriver Sara Moller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væk med valgfriheden

Torben Grøn forsvarer Martin Merrilds coverbillede - og kyllingerne - med, at danskerne ikke vil give så mange penge for en kylling, at det kan retfærdiggøre en alternativ produktion, men, det preller af på Pia Mørk.

”Ingen, Torben? Det passer jo ikke. Forbrugeren burde slet ikke ha det valg at betale en latterlig pris for elendige varer - produceret i en uværdig og frygtelig industri,” skriver hun.

Dyre og ældre kyllinger

Erik Christensen forsvarer også Martin Merrild med, at kyllingeproduktionen er nødt til at foregå på den måde, fordi danskerne ikke vil betale nok for fødevarerne.

”Jeg køber aldrig den slags kyllinger, men jeg giver også fra 75 - 120 kr for en fritgående kylling, der er over 100 dage,” skriver Erik Christensen.

Langt op til Sidney Lee

Martin Merrild kom på facebook i sin egenskab af formand for Landbrug & Fødevarer for nogle måneder siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dem, der kommenterer hans status-opdateringer og forsidebilleder behøver i øvrigt ikke at støtte hans side. Kommentar-muligheden har alle. Selv om Martin Merrild har en del støtter, er der stadig langt op til Helle Thorning-Schmidt - hun har knap 143.000 fans - Lars Løkke Rasmussen, som har over 114.000, og Sidney Lee, som har 14.623.

Gjerskovs personlige venner

Fødevareminister Mette Gjerskov har 4.500 venner, men det er personlige venner, hvor man – i modsætning til Martin Merrilds profil – ikke uden videre kan melde sig som støtte. ?