Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter ener, at klimadebatten er kommet for at blive, og at det uden tvivl med god grund.

- Men indholdet i debatten bliver med mellemrum så afsporet, at det er svært at skelne mellem æbler og pærer, sagde Kjartan PÅoulsen i sin beretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det grundlæggende problem er udelukkende, at der bliver brændt olie og kul af i så stort omfang, at klimaet påvirkes. Problemet skyldes hverken køer eller rismarker eller sibirske sumpområder, hævder Kjartan Poulsen.

Han kritiserede derfor, at Arla på et tidspunkt i lukkede kontorer gik i gang med at regne på, hvor meget køers bøvser udleder som klimagasser i form af metan.

- Arla Foods - og politikerne - er begyndt at omregne metan til CO2-ækvivalenter, altså grundlæggende en omregning af, hvor meget udledningen fra en ko svarer til i olie. Det er en uskik, som LDM gerne vil opfordre til at ophøre med. Det tjener kun ét formål, nemlig at få fedtet køer og marker med ind i problemet. Det er en uskik, og det er grundlæggende forkert, fastslog Kjartan Poulsen.

Han gav da også udtryk for tilfredshed med, at Arlas bestyrelse tilsyneladende fik bremset nogle af Arla-administrationens initiativer til at blande metan fra køer sammen med afbrænding af olie og kul.

- Og husk: Danske køer producerer mælk med Europas laveste udledning af klimagas pr. kg mælk, sagde han.