Valtra har i en periode brystet sig af at kunne levere verdens kraftigste firecylindrede traktor. Men med en finsk motor produceret af Sisu eller det nuværende Agco Power må Valtra nu se sig overhalet af Massey Ferguson.

Det sker med den nye 6600-serie som Massey Ferguson præsenterede på Sima 2013. Serien omfatter fem modeller, der med Engine Power Management yder 135-185 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den firecylindrede motor er på 4,9 liter, og for at overholde de nyeste emissionskrav er traktoren monteret med både med DOC - og SCR katalysator. Massey Ferguson var først med at anvende SCR med tilsætning af AdBlue på traktorer, og på den nye 6600-serie anvendes det, som MF kalder andengenerations SCR.

Tre varianter

I lighed med de større MF-traktorer kommer modellerne i 6600-serien også i varianterne Essentiel, Efficient og Exclusive. Dermed afgør kunden selv, hvor avanceret og komfortabelt traktoren skal være, og samtidig er der også mulighed for at skræddersy traktoren til kørsel med frontlæsser. Netop til kørsel med frontlæsser leveres der til Massey Ferguson 6600 et joystick, som gør føreren i stand til at betjene både transmission og læsser med en hånd.

Hydrauliksystemet på den nye traktorserie yder 100 liter olie pr. minut.

Tre transmissioner

Massey Ferguson 6600-serie bliver tilgængelig med tre forskellige transmissionstyper. Dyna VT er den avancerede og trinløse transmission, som vil være ideel for en kartoffelavler, der skal anvende traktoren til stenstrenglægning og foran en bugseret kartoffeloptager.

Dyna-6 er med fire gear og seks koblingsfrie trin inden for hvert gear, mens Dyna-4 er med fire gear og fire koblingsfrie trin pr. gear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for de to transmissioner er, at transmissionen udkobles, lige så snart der trædes på bremsepedalen. Det gør transmissionerne velegnet til kørsel med frontlæsser. Begge transmissioner har også Autodrive, som automatisk skifter i mellem både hovedgear og powershift-trin.

Hurtigt styretøj

Massey Ferguson 6600 har en støbt frontramme, og hvis traktoren bestilles med frontlift, er liften, som løfter 3.200 kg, integreret i frontrammen. Traktoren kan også leveres med affjedret foraksel og med SpeedSteer, hvor en mindre bevægelse med rattet giver et stort udslag på forhjulene.