Abonnementsartikel

Sydjysk svineproducent vil gerne være med til at formidle kontakt mellem Fødevareforbundet NNF og blandt andre Bæredygtigt Landbrug.

Fødevareforbundet NNF er parat til at indgå alliancer med Bæredygtigt Landbrug og landsforeningerne for mælke- og svineproducenter for at gøre det bedre at drive landbrug i Danmark.

Det er svineproducenten Henning Nielsen fra Bramming, der åbner op for at formidle samarbejdet, og han foreslår, at erhvervs-organisationer og fagforening udarbejder en form for vækstplan, som finansminister Bjarne Corydon får i hånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smågrise til Polen

Henning Nielsen har 1.700 årssøer og feder 32.000 grise op, mens en produktion af smågrise bliver sendt til Polen.

- Det er ikke en beslutning, vi selv har taget. Sådan noget gør bankerne for os. Det er dem, der styrer dansk landbrug i dag. Hvis man i banken mener, at det bedst kan betale sig at sende grisene til udlandet, så får vi et venligt vink om, at sådan skal vi gøre, siger Henning Nielsen i en pressemeddelelse fra NNF.

- Jeg tror dog, at udviklingen kan vendes, så en større del af grisene igen vil blive slagtet i Danmark, hvis blandt andet reglerne for gødskning og kvælstof, miljøregler og ikke mindst de meget dyrebare kontroller af danske landbrug, tages op til revision, siger Henning Nielsen.

Han mener ikke, det er slagteriarbejdernes lønninger, der giver de røde tal.

Vigtig dialog

Nu vil næstformand i Fødevareforbundet NNF, Tage Arentoft, tage Henning Nielsens opfordring med videre til sit bagland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget vigtigt, at vi lytter til hinanden og går i dialog, også selv om der er punkter, vi ikke er enige i. Debatten er meget vigtigt, og jeg tror på, at vi sammen kan være med til at flytte noget, når vi snakker både sagligt og fagligt, siger Tage Arentoft i en pressemeddelelse fra NNF.

Invitationen til et tættere samarbejde kom, da Fødevareforbundet NNF Sydjylland - som et i et bestyrelsesmøde - var inviteret til at se svinebedriften "Lyngbjerggaard" ved Bramming