Abonnementsartikel

Egeskov Slot har modtaget tre nye Fendt-traktorer. De bruger mindre brændstof og udleder meget færre partikler.

Egeskov Slot er rødt, men driften skal være grøn. Grev Michael Ahlefeldt fokuserer på miljøet, og slottets mange maskiner skal bruge så lidt brændstof som muligt. Derfor har Egeskov Slot netop investeret et større millionbeløb i tre helt nye Fendt-traktorer.

De tre traktorer har den nyeste teknologi på markedet, der ikke alene sikrer 95 procent mindre udledning af kvælstofoxider (Nox). Også antallet af partikler er 95 procent færre end hos de ældre traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To 936 og en 724

Den nye investering sikrer ligeledes et brændstofforbrug, der er syv procent lavere end det nuværende.

De tre Fendt, Egeskov har modtaget fra Heden Maskinforretning er to 936 med 360 hestekræfter og en 724 med 240 heste. De har alle autostyring.

Den automatiske styring minimerer overlapning på markerne med seks procent. Selv med dårlig sigtbarhed kan der køres helt præcist.

Bedre komfort

- Vi har således meget store forventninger til de tre traktorer. Her på Egeskov Slot går vi på ingen måder på kompromis med miljøet, og derfor var det naturligt for os at gå efter markedets bedste traktorer. En meget bedre komfort i traktorerne sikrer, at de ansatte får et langt mere behageligt arbejdsmiljø. Og det må siges at være en rigtig god ekstra bonus for Egeskovs landbrug, understreger Michael Ahlefeldt.

Han driver 1250 hektar land og skovbrug. Der er 840 hektar agerjord til de to avlsgårde, der hører til det berømte slot med de tilhørende turist-aktiviteter.