Abonnementsartikel

Otte nyudnævnte Food Fighters skal i den kommende uge rejse rundt i landet for at udbrede kendskabet til økologi blandt de unge.

En hel uge i økologiens tegn. Det er, hvad der venter otte Food Fighters den næste uge. En uge hvor de skal smage, se, lugte og tænke økologi fra morgen til aften - i alle kroge af landet.

Ifølge en meddelelse fra Landbrg & Fødevarer vil de unge vil udforske næsten alle aspekter af økologien, så de er klædt på til at fungerer som fødevare-ambassadører for økologiske fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi har sammensat et program, der kan sætte tankerne i gang hos Food Fighterne. Vi skal blandt andet til Assens og besøge en landmand med 400 fritgående økogrise og til Herlev Hospital, hvor Christian Bitz forsøger at gøre hospitalskøkkenet 100 procent økologisk. Desuden skal vi på slagteri Horsens, siger Vickie Kristensen, markedskonsulent hos Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for Food Fighter-projektet.

Undervejs skal de unge finde svar på 10 økologiske spørgsmål og derigennem løse ”økologiens gåde”. De otte er udvalgt blandt en mængde ansøgere fra forskellige fødevareuddannelser til at blive årets Food Fighters hos Landbrug & Fødevarer.

-Vi har at gøre med unge, der brænder for hver deres område inden for fødevareindustrien. Når vi først har givet dem så mange oplysninger og fakta som muligt, så kan disse unge faktisk gøre en forskel for økologien over for andre unge, og det er jo hele formålet med projektet, sigerVickie Kristensen.

Food Fighters-projektet startede i 2005, og hvert år tager det et fødevaretema op og klæder udvalgte unge på til at fungere som fødevare-ambassadører.