For halvanden uge siden blev adskillige får angrebet og flere af dem bidt og dræbt ved flere angreb på en fåreflok ved Herning. De foreløbige undersøgelser - obduktioner af tre får - tyder på, at det er den meget omtalte ulv, der står bag.

- Obduktionen af fårene viste, at de alle tre var blevet bidt i nakken med stor kraft, og der var tydelige aftryk af nogle store hjørnetænder, så alt tyder på, at det er et meget stort rovdyr som en ulv, der har angrebet dem. Vi har taget prøver fra sårene på alle tre får i håb om at finde spyt fra rovdyret, så det ved hjælp af DNA-analyser kan bekræftes, at der er tale om en ulv, fortæller seniorforsker ved DTU Veterinærinstituttet Tim Kåre Jensen, der foretog obduktionerne af fårene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spist af andre

På vædderlammet fra det første angreb var der klare tegn på, at det angribende dyr efterfølgende har spist af ryggen på lammet. På de to andre får, der var fra de næste angreb, blev der desuden fundet tegn på, at ræve og måske andre dyr efterfølgende har spist af de døde eller døende får.

Fårene har også fået foretaget en dna-test, men der kommer først svar på de analyser om en måneds tid.

Første angreb

Siden en ulv blev observeret og senere fundet død i Thy for nogle måneder siden, har der været beretninger om flere ulve i Midt- og Vestjylland, men angrebene på fåreflokken ved Herning var de første af sin art.

Svensk deltagelse

Ved obduktionen af de angrebne får deltog flere medarbejdere fra Länsstyrelsen Skåne, som har erfaringer med ulve og deres angreb på får. Svenskerne er ikke i tvivl.

- De dybe kraftfulde bid i nakken samt det, at fårene ser ud til at være blevet rystet, tyder på, at det er en ulv, der står bag angrebene her. Der var heller ingen lave bid på fårenes ben, som vi ofte ser ved hundeangreb, siger rovdyrsansvarlig Nils Carlsson fra Länsstyrelsen Skåne i en pressemeddelelse fra DTU Veterinærinstituttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understreger, at kun dna-analyser kan give et endeligt svar.