En nedgang i lønnen og problemer med arbejdsmiljøreglerne. Sammenholdt med, at ledelsen på Danish Crowns slagteri i Blans i Sønderjylland var gjort opmærksom på, at de ansatte ikke var tilfredse med udspillet, er det ifølge Fødevareforbundet NNF årsagen til, at 51 ansatte på kambåndet strejkede fra mandag morgen.

Det har fået kolleger i Faaborg, Horsens og Sæby til at følge op med sympati-strejker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Mose, der er tillidsrepræsentant på Danish Crown i Horsens og formand for tillidsmandskollegiet i hele Danish Crown, siger til NNF, at der er tradition for, at ledelse og ansatte skal være enige, når nye akkordprincipper bliver indført.

- Hverken ledelsen eller medarbejderne plejer at acceptere arbejdsformer, der karambolerer med reglerne for arbejdsmiljø, forklarer Lars Mose.

Kendte principper

Konsulent i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen slår samtidig fast, at forbundet ser med interesse på nye akkordprincipper

- Vi har jo en fælles interesse med virksomheden i at lave akkordprincipper, der får driften til at køre på bedst mulig måde. Men det kræver, at vi holder os til de spilleregler, vi altid har fulgt - at ændringerne sker indenfor de principper og rammer, vi kender, forklarer Jim Jensen.

- De ændringer ledelsen nu vil indføre, er et opgør med en mangeårig praksis og forståelse af akkordsystemet. Tillidsrepræsentanterne har i årevis stået på mål for ændringer af forskellig art, men denne gang er principperne ikke blevet overholdt, og så siger både medarbejdere og tillidsrepræsentanter fra, siger Jim Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagligt møde onsdag

Medarbejderne på de fire slagterier mødes igen onsdag morgen til fagligt møde. På grund af arbejdsnedlæggelserne på de fire slagterier, kan der opstå forskydninger i de tidspunkter, leverandørerne får afhentet svin på, oplyser Danish Crown.